Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției orașului Călimănești, au depistat, ieri, pe raza orașului Călimănești o persoană urmărită național, condamnată de Judecătoria Brezoi cu măsura educativă de 9 luni, internare într-un centru educativ.
În  urma investigațiilor efectuate, polițiștii au reușit localizarea și prinderea unui minor de 17 ani, din orașul Călimănești, condamnat definitiv în luna septembrie, la internarea într-un centru educativ pe o perioadă de 9 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.
În fapt, în cursul lunii noiembrie a anului trecut, tânărul se afla în fața unei școli din Călimănești, când i-ar fi cerut unui elev telefonul mobil, pentru câteva minute, după care ar fi refuzat să i-l mai dea înapoi, trântindu-l apoi la pământ și fugind.
A fost înregistrat un dosar penal, iar în luna septembrie, minorul a fost condamnat la internarea într-un centru educativ. Inițial, acesta nu a putut fi depistat, motiv pentru care a fost dat în urmărire națională, reușindu-se ulterior prinderea lui.
Băiatul a fost internat la Centrul de Reeducare din județul Timiș.