10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Controale ale polițiștilor privind acţiunile de prevenire şi combatere a activităţilor economice ilegale

Vâlcea: Controale ale polițiștilor privind acţiunile de prevenire şi combatere a activităţilor economice ilegale

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au continuat acţiunile de prevenire şi combatere a activităţilor economice ilegale în domeniul comerţului cu produse alimentare, carne, legume-fructe, băuturi alcoolice, ţigări şi obiecte ornamentale, verificând 18 de societăţi comerciale şi două persoane fizice.
În urma controalelor efectuate, s-au constatat 3 infracţiuni prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 84 din 1998, constând în punerea în circulaţie a mai multor produse vestimentare care purtau marca identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Bunurile care au făcut obiectul material al infracţiunilor, respectiv, articole de îmbrăcăminte, căşti audio şi microfoane, în valoare de 3.186 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 2 amenzi contravenţionale, în cuantum de 1.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comercializare sau prestări servicii ilicite, confiscând 337 de lei şi 698 de kilograme de fructe (portocale şi clementine), în valoare de 1.745 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS