10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Activitate educativ-preventivă destinată elevilor de liceu

Vâlcea: Activitate educativ-preventivă destinată elevilor de liceu

Serviciul Rutier Vâlcea sprijinit de Biroul Rutier Vâlcea, Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul pentru Prevenirea Accidentelor de Circulaţie şi de Muncă, desfăşoară în perioada 16 noiembrie – 18 decembrie a.c., o acţiune informativ – preventivă în toate liceele din judeţul Vâlcea.
Această activitate se intitulează: „Vrei să conduci? Fii informat!” şi face parte din campania ce se desfăşoară la nivel naţional: „Alege Viaţa!”.
Scopul acestei acţiuni este de prevenire a victimizării elevilor în accidente rutiere, având ca ţintă elevii de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a.
În acest context, se va pune accent pe conştientizarea şi responsabilizarea tinerilor participanţi la traficul rutier, în special în calitate de conducători auto, cu privire la riscurile nerespectării normelor rutiere, având în vedere că un segment semnificativ al accidentelor rutiere este produs de tineri fără experienţă la volan.
Cei prezenţi vor viziona sporturi video şi imagini de la accidente de circulaţie în care au fost implicaţi tineri de vârsta lor, iar ca activitate practică, vor putea încerca ochelarii care induc diferite nivele ale stării de alcoolemie.
Este important ca tinerii să înţeleagă că a conduce înseamnă responsabilitate atât pentru viaţa lor, cât şi pentru a celorlalţi participanţi la trafic!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS