8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Oamenii legii protejează "aurul verde"

Vâlcea: Oamenii legii protejează „aurul verde”

Poliţiştii din cadrul P.P. Câineni împreună cu cei ai S.O.P – Biroul silvic şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea, au organizat ieri pe raza de competenţă, o acţiune specifică de verificare a legalităţii activităţilor desfăşurate în domeniul silvic, la depozitul temporar de materiale lemnoase.
Astfel, au fost constatate încălcări ale prevederilor legale, motiv pentru care s-a dispus sancţionarea contravenţională a agentului economic cu amendă în cuantum de 15000 lei, de asemenea, fiind dispusă şi confiscarea valorică a cantităţii de 16.3 mc lemn de foc, specia fag. De asemenea, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tetoiu şi Secţiei de Poliţie Rurală Zătreni au depistat în trafic o cantitate de material lemnos.
Ulterior, s-a prezentat I. Gavril, din comuna Tetoiu, care a prezentat un aviz de însoţire primar.  Din verificările efectuate, s-au constatat faptul că documentul respectiv a mai fost utilizat în aceeaşi zi pentru efectuarea unui alt transport de material lemnos, iar materialul lemnos nu prezenta aceeaşi marcă silvică, precum cea menţionată în documentul prezentat.
Materialul lemnos a fost lăsat în custodie până la clarificarea cu exactitate a situaţiei urmând a fi luate măsuri legale .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS