17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea Vâlcea: Cel mai vârstnic locuitor al orașului Horezu a împlinit 101 ani de viață

Vâlcea: Cel mai vârstnic locuitor al orașului Horezu a împlinit 101 ani de viață

Veteranul de război, nea Aurică Antonie din Horezu din Romanii de sus a împlinit ieri venerabila vârstă de 101 ani de viață. Este cel mai vârstnic cetățean al orașului Horezu și primul dintre cei cunoscuți care ajung la această vârstă.
Primarul oraşului Horezu, Ilie Fârtat, s-a îndreptat spre biserica din Romanii de sus, unde, împreună cu preotul Dumitrescu Constantin şi numeroşi membrii din comunitatea satului, s-au întâlnit la hramul bisericii pentru a-l felicita pe cel mai în vârstă cetăţean al oraşului. La ceremonie a participat o delegație a armatei române formată din: Col. Cristian Poienaru – Comandantul Centrului Militar Județean Vâlcea, Mr. Florentin-Cătălin Duman-Șendrescu – ofițer de informare și relații publice în cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu „Panait Donici” și Mr. Liviu Boșcagini, militar de carieră, care s-a născut și a copilărit în satul Romanii de sus, cunoscându-l îndeaproape pe venerabilul cetățean, Antonie Aurel.
Într-un moment plin de emoţie, primarul Ilie Fârtat, preotul paroh, reprezentanții armatei române, rude şi locuitori ai satului i-au urat sărbătoritului viaţă lungă cu sănătate şi bucurii şi i-au cântat „La mulţi ani!”. Primarul oraşului Horezu, Fârtat Ilie i-a înmânat sărbătoritului o Diplomă de Onoare, şampanie, flori şi un premiu în bani din partea administraţiei publice locale.
Cu ocazia aniversării zilei sale de naștere, veteranul de război, Antonie Aurel a fost înaintat la gradul de Plutonier adjutant principal în retragere, în semn de recunoaștere și prețuire a curajului și spiritului de sacrificiu de care a dat dovadă pe timpul acțiunilor militare la care a participat în acei ani de grele încleștări militare pentru a păstra întreagă și neștirbită glia strămoșească.
Col. Cristian Poienaru i-a înmânat sărbătoritului diplome aniversare din partea Centrului Militar Județean Vâlcea, Garnizoanei Rm. Vâlcea, Asociației Naționale a Veteranilor de Război, precum și Emblema de Onoare a Armatei Române cu Însemn de Pace acordată de Ministerul Apărării Naționale – Departamentul pentru creșterea calității vieții personalului.
Nea Aurică Antonie, aşa cum este cunoscut în comunitate, vădit emoţionat şi fericit, vesel şi vorbăreţ cum îl ştim, a mulţumit autorităţilor locale și militare pentru atenţia de care s-a bucurat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS