4.3 C
Craiova
duminică, 5 decembrie, 2021
Știri de ultima orăLocalRecord de vaccinări în Olt

Record de vaccinări în Olt

Peste 2.000 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în judeţul Olt în ultimele 24 de ore, fiind atins astfel vârful vaccinărilor în judeţ de la începutul campaniei, a informat, vineri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.

În ultimele 24 de ore, au fost administrate în judeţul Olt 2.049 de doze de vaccin, dintre care 506 fiind doze de ser Janssen (Johnson & Johnson).

În ultimele 24 de ore au vaccinate anti-COVID cu o prima doză (Pfizer BioNTech sau Moderna) 906 persoane, pentru 451 de persoane a fost administrată a treia doză, iar pentru 178 de persoane, doza a treia.

De la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, în judeţul Olt au fost vaccinate cu schema completă (o doză de ser Janssen sau câte două doze Pfizer, Moderna, AstraZeneca) un număr de 88.253 de persoane, iar alte aproximativ 9.000 de persoane au fost vaccinate cu prima doză.

Numărul de vaccinuri administrate zilnic a crescut treptat în ultimele săptămâni, perioadă în care a crescut şi incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în judeţul Olt, iar în spitale numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi a fost, în medie, de 300, cu toate paturile de terapie intensivă ocupate. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O pastilă contra COVID ar putea fi disponibilă în...

Prima pastilă administrată pe cale orală împotriva Covid-19 ar...

ȘTIRI GdS