9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFocar de COVID-19 la Secţia Cardiologie a SJU Slatina

Focar de COVID-19 la Secţia Cardiologie a SJU Slatina

Activitatea Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost restrânsă din cauza unui focar de COVID-19 şi se internează doar cazurile urgente, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, medicul Florin Popa.

Aceasta a precizat, luni, că focarul de la Cardiologie este în curs de a fi închis, doar unul dintre pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 mai fiind încă internat, conform Agerpres.

Peste 10 pacienţi de la Cardiologie şi 7 cadre medicale – asistenţi şi infirmieri – infectaţi cu SARS-CoV-2

„Focarul de la Cardiologie este în curs de a fi închis. Mai este un singur pacient internat dintre cei confirmaţi cu COVID-19, dar are deja un test negativ şi urmează să i se facă şi un test PCR. După ce se va face igienizare secţia îşi va relua activitatea normală. Acum se internează doar urgenţele, iar pacienţii cronici pot fi consultaţi în ambulatoriu”, a precizat medicul Florin Popa.

În ultimele două săptămâni, peste 10 pacienţi de la Cardiologie şi şapte cadre medicale – asistenţi şi infirmieri – au fost infectaţi cu SARS-CoV-2. Nu au fost cazuri de medici din secţie infectaţi de la apariţia focarului.

La o altă secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, cea externă de Pneumoftiziologie de la Scorniceşti, a fost înregistrat un focar de COVID-19 în ultimele două săptămâni, însă numărul cazurilor a fost mai mic şi activitatea secţiei nu a fost afectată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS