14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Comerțul ilicit cu produse de accizabile, sub lupa polițiștilor

Olt: Comerțul ilicit cu produse de accizabile, sub lupa polițiștilor

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Olt au desfășurat, în acest sfârşit de săptămână, acțiuni preventiv-reactive, pe linia comerțului ilicit cu produse accizabile.

În urma activităţilor desfăşurate au fost controlate 22 de societăți comerciale, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.500 lei.

Dintre acestea 5 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 18.500 de lei, confiscându-se suma de 1.080 de lei și o sancțiune contravenţională pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 1.000 lei.

Totodată au fost confiscate și un număr de 1.500 bucăți țigarete pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență.

La data de 05 iunie a.c., la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Bălteni, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 200 litri băuturi spirtoase, fără timbru sau marcaj fiscal și un număr de 140 țigarete, fără timbru sau marcaj fiscal.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi deținere de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, în afara antrepozitului fiscal, peste limita a 200 litri băuturi spirtoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS