0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Local Evaluarea activității jandarmilor olteni

Evaluarea activității jandarmilor olteni

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt a avut loc astăzi evaluarea activităţii desfăşurate de inspectorat în anul 2020.

La eveniment au participat Prefectul Judeţului Olt, Florin Homoreanu, şi şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne cu care inspectoratul cooperează/colaborează.

În cadrul activităţii de evaluare, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, colonel Tudor-Dorel Drejoi, a prezentat activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute în perioada analizată.    

Unitatea asigură paza şi protecţia instituţională la 16 obiective din zona de competenţă, menţinerea ordinii interioare la 12 săli de judecată, precum şi paza, protecţia, supravegherea şi intervenţia la conductele magistrale de transport produse petroliere şi cea de fibră optică pe o lungime totală de 287,2 km.

Au fost organizate şi s-au executat 388 transporturi de valori precum şi 39 transporturi cu caracter special.

Structurile mobile ale inspectoratului au asigurat ordinea publică la 5 manifestări de protest (marşuri, mitinguri), 18 manifestări cultural-artistice, religioase, promoţionale, comemorative, 24 manifestări sportive şi 4 vizite oficiale.  

Respectarea măsurilor anti-COVID

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, a asigurat ordinea şi liniştea publică la nivel judeţean, pe timpul alegerilor pentru administraţia publică locală şi a alegerilor pentru Camera Deputatilor şi Senatul Romaniei, nefiind înregistrate evenimente deosebite pe timpul acestor activităţi.

Inspectoratul a participat la organizarea şi executarea activităţilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, la solicitarea Poliţiei, în zona pieţelor, târgurilor, localurilor de alimentaţie publică precum şi în zone cu risc criminogen, fiind  executate misiuni de patrulare în sistem integrat, constituind 17.156 patrule mixte (poliţist-jandarm) şi 3.220 patrule de jandarmi în mediul urban şi rural.

Au fostexecutate 451 acţiuni în cooperare cu instituţiile partenere pe diverse domenii de competenta şi 4 exerciţii tactice în scopul perfecţionării modului de acţiune în diferite situaţii. În contextul epidemiologic actual, având în vedere măsurile dispuse la nivel naţional pe linia prevenirii şi combaterii infecţiilor cu COVID-19 au fost limitate activitatile de pregatire colectiva.

Aproape 600 fapte de natură penală, descoperite

În perioada analizată, au fost constatate 577 fapte de natură penală, din care 118 constatate in misiuni proprii şi 459 în comun cu poliţia, fiind identificaţi 578 autori.

Activităţile specifice desfăşurate pentru combaterea faptelor de natură contravenţională, s-au concretizat în aplicareaunui număr de 4503 sancţiuni în valoare de 1.361.800 lei din care 2504 sunt pentru încalcări ale legii 55 pe 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei si 1350 sunt prevazute de Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

S-au desfăşurat 246 acţiuni atât pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-COV-2, cât si  pe linia protecţiei şi promovării drepturilor omului.

4 sancțiuni disciplinare

În anul 2020, Inspectoratul a primit spre executare un număr de 378 mandate de aducere, din care 202 au fost executate prin prezentarea persoanelor.

Desfăşurarea activităţilor de verificare operativă în bazele de date, la solicitarea elementelor de dispozitiv, în vederea stabilirii identităţii şi a stării de legalitate a 1.746 persoane, primirea, înregistrarea şi intervenţia la un număr de 7.470  apeluri prin serviciul de urgenta 112, monitorizarea unui număr de 152 transporturi cu caracter special şi a 504 transporturi de valori care au tranzitat judetul.

Pentru  îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, rezultate foarte bune obţinute în acest an, cadrelor militare din subordine le-au fost acordate un număr de 305 recompense.

Ca urmare a abaterilor disciplinare, în anul 2020 au fost aplicate doar 4 sancţiuni disciplinare.

A continuat procesul de reînnoire al parcului auto, astfel au fost preluate de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române 11 autovehicule-6 dacia Duster si 5 dacia Logan, iar prin comodat de la consiliul judetean prin proiectul european Investitii comune in  domeniul situatiilor de urgenta-3 ATV-uri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

Megaîntâlnire la primărie: Cine poluează Craiova?

Aerul din Craiova continuă să fie irespirabil. Craiovenii se plâng de praf, miros de cărbune, fum. Concret există poluare, dar cine sunt poluatorii? La sfârşitul...

Polaris trebuie să scape în 3 luni Târgu Jiul...

Administratorul depozitului de gunoi de la Târgu Jiu are termen trei luni de zile pentru eliminarea poluării olfactive. Este înțelegerea la care s-a ajuns...

Peste 400 de mașini sunt abandonate pe domeniul public...

Peste 400 de mașini sunt abandonate în prezent pe domeniul public din Târgu Jiu. Este vorba de mașini care nu sunt folosite de proprietarii...

CEO a ajuns pe locul al doilea în topul...

Complexul Energetic Oltenia a urcat luni pe locul al doilea în topul producătorilor de energie electrică din țară. Pe prima poziție se află de...

Medicii, prea scumpi pentru şcolile şi grădiniţele din Dolj

În plină pandemie, multe şcoli din Dolj nu au medic şcolar. Primarii spun că acum în pandemie nu au avut bani pentru a încheia...