19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Articole pirotehnice confiscate de polițiști

Olt: Articole pirotehnice confiscate de polițiști

Polițiștii olteni continuă să desfășoare activități în cadrul acțiunii FOC DE ARTIFICII. Au fost efectuate controale în municipiul Slatina și șapte percheziții la domiciliile unor persoane din orașul Drăgănești-Olt. În urma activităților desfășurate, polițiștii au ridicate aproape 5.000 de articole pirotehnice.

Astăzi, polițiștii din Drăgănești-Olt, cu sprijinul celor din cadrul Biroului Arme explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat șapte percheziții pe raza orașului Drăgănești-Olt, la locuințele unor persoane, cu vârste cuprinse între 34 și 69 de ani, bănuite că ar efectua operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Cu ocazia percheziției, polițiștii au găsit peste 4.000 de articole având conținut pirotehnic, de diverse mărci și dimensiuni, în greutate totală de aproximativ 40 de kilograme.  

Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și documentarea activității infracționale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept”. 

Perchezițiile s-au desfășurat cu sprijinul luptărilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.

Tot în cursul acestei zile, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Slatina au acționat împreună cu polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase pe raza municipiului Slatina.

Cu această ocazie au fost efectuate controale în mai multe piețe din localitate, iar la o societate comercială cu punctul de lucru în Piața Zahana au fost găsite aproximativ 230 de kilograme de articole al căror conținut este pirotehnic.

Polițiștii au ridicat întreaga cantitate în vederea continuării cercetărilor și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept”

Sfaturi utile

Polițiștii recomandă să se cumpere articole pirotehnice doar de la persoane juridice autorizate. Petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare.

Comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracțiune și vă pune în pericol sănătatea și integritatea corporală.

La achiziționarea de articole pirotehnice verificați eticheta. Acestea să fie inscripționate în limba română! Este interzisă vânzarea către populație a articolelor pirotehnice din categoriile T/P/F2, T/P/F3, F 3, F4! Exemple articole pirotehnice care pot fi comercializate către public: steluțe; lumânări scânteietoare; jerbe cu scântei; minifacle; inele de foc; sateliți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS