9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Acțiuni pentru verficarea măsurilor anti-COVID

Olt: Acțiuni pentru verficarea măsurilor anti-COVID

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, sub autoritatea Instituției Prefectului,  Inspectoratul de Poliție Județean Olt, cu suportul Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale, al Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au continuat să desfășoare, în perioada 21-23 noiembrie,activități de verificare, pe raza întregului județ, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Activitățile au scopul de a limita răspândirea virusului Covid 19.

În cadrul acțiunilor, au fost verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 23.00-05.00, precum și portul măștii de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise. De asemenea, a fost verificată legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane.

Astfel, în cele trei zile au fost legitimate și verificate aproximativ 2.700 de persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor impuse. Totodată, au fost efectuate verificări la peste 370 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  aproximativ 600 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depășind suma de 125.000 de lei. 27 de persoane au fost depistate nerespectând interdicțiile privind libera circulație/ deplasare. Cele mai multe dintre sancțiunile aplicate au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS