20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Situaţia epidemiologică în judeţul Olt

Situaţia epidemiologică în judeţul Olt

Prefectura Olt a anunţat actualizarea situației epidemiologice, pentru astăzi, ora 14.00, conform datelor Direcției de Sănătate Publică Olt.

Număr total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere: 3458 persoane

  • Număr persoane izolate la domiciliu: 1683
  • Număr persoane ieșite din autoizolare: 1775
  • Număr persoane carantinate: 189 (252 de persoane intrate și 63 persoane ieșite, de la începutul perioadei de carantinare instituționalizată).

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

În acest sens, până la acest moment, au fost efectuate un număr total de 76 acțiuni de control la operatorii economici de pe raza județului Olt.

Ca urmare a nerespectării art. 7 alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 3/2020, doi dintre operatorii economici controlați (1 supermarket și 1 piață agroalimentară) au fost sacționați cu amendă contravențională în valoare totală de 10.000 lei.

În urma activităților desfășurate în ultimele 24 de ore, forțele de ordine au continuat să acționeze în sistem integrat, fiind angrenați aproximativ 500 de polițiști, polițiști locali, jandarmi și militari care au vegheat la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.

1800 de persoane sunt izolate la domiciliu

Au fost verificate peste 1800 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu. Astfel, a fost depistată, în proximitatea locuinței, o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, fiind plasată în carantină instituționalizată, sub pază. Aceasta a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 5.000 de lei, suportând și toate chetuielile generate de carantinare.

Reamintim cetățenilor care se află sub măsura izolării la domiciliu că, în situația în care sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi plasate în carantină forțată și vor fi obligate să suporte toate chetuielile efectuate cu carantinarea lor.

În urma acțiunilor efectuate, pe raza județului Olt, atât în mediul urban cât și în mediul rural, oamenii legii au aplicat 191 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, valoarea totală a amenzilor fiind de 338.590 lei.

Totodată, au fost efectuate peste 50 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...