11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampanie "Siguranță și respect în trafic" demarată în Olt

Campanie „Siguranță și respect în trafic” demarată în Olt

Inspectoratul de Poliție Județean Olt în parteneriat cu ALRO SA au demarat campania Siguranță și respect în trafic. În cadrul campaniei polițiștii vor acționa atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în scopul responsabilizării participanților la trafic, impunerea unui climat de disciplină rutieră și prevenirea accidentelor rutiere.

Campania se va derula pe parcursul a trei luni, perioadă în care polițiștii vor viza toate categoriile participanților la trafic, cărora le vor oferi recomandări pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Poliţiştii vor fi la datorie

Având în vedere faptul că, în județul Olt, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave o reprezintă indisciplina bicicliștilor, cu sprijinul acordat de către ALRO SA, polițiștii vor opri în trafic bicicliști, căruțași, iar împreună cu reprezentanți ai societății, vor înmâna acestora veste reflectorizante. Polițiștii vor sublinia rolul echipării corespunzătoare pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere.

500 de veste reflectorizante au fost oferite de către parteneri Inspectoratului de Poliție Județean Olt pentru a fi utilizate în activitățile preventive, desfășurate în cadrul campaniei.

Totodată, 6 body-cam-uri au fost oferite pentru a fi utilizate de către polițiștii rutieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS