13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Acasă Local Sute de caracaleni, în stradă în memoria Alexandrei

Sute de caracaleni, în stradă în memoria Alexandrei

0
Sute de caracaleni, în stradă în memoria Alexandrei

La Caracal s-au adunat din nou oamenii în stradă în memoria Alexandrei. Zeci de tineri, cei mai mulți prieteni și cunoscuți ai Alexandrei Măceșanu, au protestat, luni, 29 iulie. Ei au acuzat modul cum s-a intervenit pentru salvarea prietenei lor. De data aceasta sunt câteva sute de oameni, cei mai mulţi sunt tineri, care, susțin că se tem pentru viața lor. La protest au venit și profesori, dar și părinți, care, la rândul lor, își pun problema dacă își mai pot considera copiii în siguranță.

Cu toţii şi-au arătat nemulţumirea pentru modul cum au intervenit anchetatorii. Oamenii spun că nu mai au nicio speranță că România se îndreaptă spre ceea ce îşi doresc.

„Dacă era cineva din neamul lor, tot așa făceau, așteptau dimineața?“, se întreabă oamenii, care le cer caracalenilor care au rămas acasă să li se alăture.

Traseul protestului

Protestul a început pe platoul Primăriei Caracal. Oamenii au pornit în marș către sediul poliției Caracal și s-au îndreptat spre casa lui Gheorghe Dincă, suspectat de uciderea celor două tinere, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. De data aceasta organizatorii protestului au obținut și autorizație pentru marșul de protest.
Astăzi s-a înregistrat și prima demisie, consilierul PSD Toma Prună a demisionat din Consiliul local, urmare a celor petrecute în ultimele zile. El le-a explicat colegilor că simte că nu-i mai poate reprezenta pe caracaleni, după cele petrecute.