Acasă Local Gorj Două expoziții de pictură organizate de Centrul pentru Cultură Tradițională

Două expoziții de pictură organizate de Centrul pentru Cultură Tradițională

-

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează vineri 2 august, începând cu ora 16.00, vernisarea expoziției „Unu/doi” la Galeria de artă din Ruse, Bulgaria.

Iubitorii de frumos au posibilitatea să vadă câteva dintre cele mai reușite lucrări de pictură

Curatorul expoziției Teodor Dădălău spune că vor fi expuse aproape jumătate din lucrările realizate în timpul celor 30 de ediții ale Festivalului Internațional al Artelor Vizuale Gorj Fest. Iubitorii de frumos au posibilitatea să vadă câteva dintre cele mai reușite lucrări de pictură, fotografie și grafică realizate de Ivan Kanchev din Bulgaria, Liliana Galor din Israel, Felicia Savițcaia din Republica Moldova, Vlad Lozovanu din Republica Moldova , Paul Senez din Franța, Santiago Polo din Spania, Dan Popescu din România, Marinel Tira din România și Cristian Ianța din România.

Expoziție și la Peștișani

De asemenea, luni, 5 august, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează începând cu ora 12.00 în sala Florin Isuf vernisarea colecției “Obștea Peștișani”. Curator al expoziției este Ilie Fuiorea, iar la vernisare va participa și criticul de artă Florin Hutium. Din ciclul “colecții și colecționari”, colecția “Obștea Peștișani” vă prezintă o parte din tablourile semnate de cei prezenți la Festivalul Internațional al Artelor Vizuale Gorj Fest. Tablourile au fost donate de artiști ca drept mulțumire pentru sprijinul acordat în buna organizare a festivalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Reacţia unui român prins de poliţia spaniolă pe stradă, fără motiv

Un bărbat român a fost prins pe strada Juan XXIII, din orașul spaniol Aviles și a fost luat la întrebări de către oamenii legii. În momentul în care polițiștii i-au cerut să justifice de ce se află acolo, românul a reacționat violent, potrivit articolului El Comercio.

Coronavirus România: Numărul cazurilor a ajuns la 5.467

Autoritățile au raportat vineri 265 cazuri noi de coronavirus în România, totalul infecțiilor ajungând la 5.467. Bilanțul infectărilor cu coronavirus de joi...