Acasă Local Olt Cazul Sorina. Judecătoria Slatina decide, astăzi, dacă fetiţa de 8 ani poate...

Cazul Sorina. Judecătoria Slatina decide, astăzi, dacă fetiţa de 8 ani poate pleca din ţară cu familia adoptivă

-

Judecătoria Slatina decide astăzi dacă Sorina poate pleca din ţară, împreună cu părinţii adoptivi, scrie Mediafax.

Judecătoria Slatina a amânat pentru astăzi decizia în cazul Sorinei, pentru îndeplinirea unor obligaţii stabilite în sarcina părţilor, fiind vorba de chestiuni organizatorice. Magistraţii olteni sunt chemaţi să decidă dacă Sorina, fetiţa crescută de un asistent maternal din Baia de Aramă, poate pleca din ţară, împreună cu părinţii adoptivi.

Judecătoria Slatina, a cincea instanţă

Judecătoria Slatina este a cincea instanţă chemată să soluţioneze ordonanţa preşedinţială. Înainte au mai fost implecate Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt. Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. Procurorul general a declarat, luni, că speră ca familia adoptivă nu va părăsi ţara cu fetiţa înainte de decizia de la Slatina.

„Fiind cercetat şi un magistrat, pe cale de consecinţă, toate aspectele investigate sunt de competenţa Secţiei. Atâta timp cât un magistrat este cercetat într-o cauză, competenţa aparţine acestei Secţii. Procedura de adopţie este finalizată, avem o sentinţă definitivă, iar prin respingerea cererii mele de revizuire a rămas definitivă. Fetiţa nu putea pleca cu această familie, până în acest moment, pentru că nu avea paşaport. În momentul în care va avea paşaport, fetiţa va putea pleca din ţară. Părerea mea este că părinţii adoptivi vor fi suficient de înţelepţi să nu plece din ţară cu fetiţa până în momentul în care nu se va soluţiona şi cererea de ordonanţă preşedinţială”, a declarat Bogdan Licu.

ȘTIRI VIDEO GdS