Acasă Actualitate Cazul Sorina: Judecătoria Slatina decide dacă fetiţa de 8 ani poate pleca...

Cazul Sorina: Judecătoria Slatina decide dacă fetiţa de 8 ani poate pleca în SUA

-

Judecătoria Slatina va decide astăzi dacă Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, poate părăsi ţara împreună cu familia de români stabiliţi în Statele Unite ale Americii, care a adoptat-o.

Reprezentanţii Judecătoriei Slatina au anunţat, vineri, că instanţa a primit dosarul de la Tribunalul Olt, scrie Mediafax. De asemenea, a fixat termen în data de 15 iulie.

„Prin sentinţa civilă nr. 330/2019 din 10.07.2019 pronunţată în dosarul 6333/225/2019 Tribunalul Olt a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Slatina. Cauza a fost repartizată aleator la un complet specializat, de Minori şi familie, care a stabilit termen la data de 15.07.2019”, arată sursa citată.

Judecătoria Slatina, a cincea instanţă

Judecătoria Slatina este a cincea instanţă chemată să soluţioneze ordonanţa preşedinţială. Înainte au fost: Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt.

Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

ȘTIRI VIDEO GdS