22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPrins în timp ce bracona în Olt

Prins în timp ce bracona în Olt

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat, ieri, o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol pe râul Olt.

În jurul orelor 9.20, un bărbat în vârstă de 21 de ani, a fost depistat în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial în apa râului Olt în dreptul localităţii Tia Mare, cu patru unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 240 metri liniari, fără a deţine autorizaţie în acest sens.
Jandarmii olteni au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, iar uneltele de pescuit au fost confiscate.
Documentele întocmite de către jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS