24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltȘoferii de ambulanță de la Corabia află luni dacă scapă de controlul judiciar

Șoferii de ambulanță de la Corabia află luni dacă scapă de controlul judiciar

Cei 13 ambulanțieri de la Stația Corabia puși sub acuzațiile de delapidare, fals în înscrisuri și uz de fals au contestat măsura controlului judiciar, judecătorul amânând pronunțarea în acest caz.
 
Ambulanțierii vor afla abia luni dacă scapă de controlul judiciar prin care li s-a interzis să se mai prezinte la serviciu. Avocații șoferilor susţin că această măsură îi lipsește pe aceștia de posibilitatea de a câștiga bani pentru plata cheltuielilor.
„Sunt sub control judiciar, nu pot să muncească, nu pot să-şi întreţină familia, nu pot să-şi achite o rată la bancă în condiţiile în care nu s-a dovedit până acum că sunt vinovaţi. Dacă la finalul cercetărilor se stabileşte că sunt vinovaţi aceşti oameni, vor plăti, asta este, dar până la acest moment cred că totuşi această măsură este venită prea târziu şi nu ar mai fi fost momentul să fie luată. Este opinia mea şi o menţin. De viaţa celor opt oameni nici nu putem vorbi, potrivit ordonanţei prin care a fost dispusă această măsură preventivă sunt cercetaţi doar pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Uciderea din culpă nu s-a găsit nicăieri. Clienţilor mei nu li s-a adus la cunoştinţă acest lucru, ca atare pentru mine este doar un zvon public. În momentul în care li se va pune în vedere că vor fi cercetaţi şi pentru această infracţiune, cu siguranţă o să discutăm şi în acest sens. Până atunci, încă odată mă repet, este doar un zvon public”, a declarat, conform Eveniment de Olt, Aurel Cojocaru, avocatul unei părți dintre învinuiți.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia au început în acest an o anchetă privind furtul de carburant de la Stația Corabia a Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2015-2018 cei 15 ar fi furat constant combustibil, alimentând direct în canistre, de la același punct de alimentare. Pentru a ascunde furtul, au apelat la „artificiul“ de a rula cu viteză redusă, pentru diminuarea consumului de carburant, motiv pentru care anchetatorii adună acum probe pentru a demonstra că amblanțierii se fac vinovați și de ucidere din culpă, în intervalul de timp amintit producându-se opt decese. Ambulanțierii se prezentau cu întârziere de zeci de minute la caz, au mai spus procurorii.
Posturile celor 13 ambulanțieri plasați sub control judiciar și care nu se mai pot, deocamdată, prezenta la lucru au fost scoase la concurs, concursul fiind programat pentru sfârșitul acestei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS