Cilieni este următoarea localitate afectată de pesta porcină africană în Olt, după ce trei focare au fost deja confirmate la Rusănești.

De data aceasta noi cazuri de mortalitate la porci au apărut în ferma unui sătean din Cilieni, care de câțiva ani se ocupă cu creșterea suinelor. Ferma se află la aproximativ un kilometru de sat, dar în apropiere de pădurea din Teleorman unde s-au confirmat cazurile de pestă la mistreți. „Da, e adevărat, nu sunt 22, sunt vreo 30 şi ceva“, a declarat, succint, proprietarul fermei, Marian Ghiocel.
Primarul localității, Ionel Marancea, a spus la rândul său că autoritățile sunt în alertă și că se acționează pentru stoparea răspândirii virusului. „Nu e în localitate, e undeva lângă localitate, la un fost canton, la un kilometru. N-am discutat cum a ajuns pesta acolo, avem lucruri mult mai importante de făcut acum. Au murit vreo două-trei animale dar trebuie neutralizat tot acolo,“,a declarat primarul.
În județul Olt s-au confirmat deja trei focare de pestă, toate în Rusănești. Primul a apărut în gospodăria unui cioban care îngrijea o turmă de oi în pădurea din teleorman și și-ar fi crescut acolo porcii. Cel de-al doilea a apărut la o rudă a bărbatului, iar al treilea, chiar la proprietarul stânei.

Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.