5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol

Olt: Acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol pe râul Olt, fiind constatate următoarele:
– în data de 09.11.2018, în jurul orelor 15.25, o persoană de sex masculin, a fost depistată în zona podului rutier ce traversează râul Olt, oferind spre comercializare trecătorilor, peşte proaspăt din specia „caras”, în greutate de 3,040 kg., fără a deţine documente legale.
– în data de 10.11.2018, în jurul orelor 11.00, o persoană de sex masculin, a fost depistată pe malul stâng al râului Olt, în dreptul loc. Curtişoara, având asupra sa unelte de pescuit comercial de tip setcă, confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 500 metri liniari, fără a deţine autorizaţie în acest sens.
– în data de 10.11.2018, în jurul orelor 23.00, o persoană de sex masculin, a fost depistată în timp ce desfăşura activităţi de pescuit în bălţile adiacente râului Olt, în dreptul localităţii Slatina, cu o unealtă de pescuit de tip setcă confecţionată din plasă monofilament, în lungime totală de 162 metri liniari, fără a deţine autorizaţie în acest sens.
– în data de 11.11.2018, în jurul orelor 07.50, o persoană de sex masculin, a fost depistată în timp ce desfăşura activităţi de pescuit în apa râului Olt, în dreptul localităţii Poganu, cu o unealtă de pescuit de tip setcă confecţionată din plasă monofilament, în lungime totală de 180 metri liniari, fără a deţine autorizaţie în acest sens.
– în data de 11.11.2018, în jurul orelor 10.35, o persoană de sex masculin, a fost depistată în zona podului rutier ce traversează râul Olt, oferind spre comercializare trecătorilor, peşte proaspăt din specia „caras” în greutate de 4,110 kg., fără a deţine documente legale.

Jandarmii olteni au întocmit actele de constatare pentru încălcarea prevederilor privind pescuitul şi acvacultura, respectiv săvârşirea infracţiunilor „Pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit” şi „Deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament. Uneltele de pescuit au fost ridicate de la făptuitori, iar cantitatea de peşte găsită asupra lor a fost deversată mediului acvatic.
Documentele întocmite de către jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS