22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Micii poliţişti în acţiune

Olt: Micii poliţişti în acţiune

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au desfășurat o activitate cu caracter preventiv, având ca scop reducerea riscului producerii evenimentelor rutiere în care sunt implicați micii pietoni.
Având în vedere faptul că se apropie vacanța celor din ciclul primar, polițiștii rutieri au organizat o acțiune în vederea formării unei conduite corecte, adoptată de cei mici în calitate de pietoni.
Polițiștii rutieri le-au explicat elevilor clasei I A, din cadrul Școlii Gimnaziale Nicolae Iorga, reguli elementare de circulație, adaptate nivelului de percepție a celor mici.
Pentru captarea atenției copiilor, polițiștii le-au prezentat filmulețe cu caracter educativ, dar și cu impact emoțional, pentru conștientizarea pericolelor la care se expun jucându-se pe stradă și nerespectând regulile de circulație.
Totodată, activitatea a avut și o parte practică, pentru câteva momente cei mici având ocazia să devină mici polițiști, ei fiind cei care au dirijat circulația la trecerea de pietoni situată în proximitatea școlii. Acolo polițiștii rutieri le-au prezentat cum se traversează strada în siguranță.
Pentru implicarea și receptivitatea de care au dat dovadă, elevii au primit de la polițiștii insigne de mici polițiști, și au promis că informațiile dobândite le vor transmite prietenilor și familiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS