Acasă Local Olt Olt: Poliţia a făcut o campanie pentru prevenirea traficului de persoane

Olt: Poliţia a făcut o campanie pentru prevenirea traficului de persoane

-

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități pe linia prevenirii traficului de persoane În contextul Zilei europene de luptă împotriva traficului de persoane, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități pe linia prevenirii traficului de persoane.
Joi, 18 octombrie, polițiștii de la prevenire au marcat Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane, desfășurând activități cu elevii Școlii Gimnaziale Alimănești, județul Olt, unde au purtat discuții interactive despre acest fenomen complex. Totodată, în cadrul activității, limbajul a fost adaptat nivelului de percepție a copiilor, aceștia fiind angrenați în jocuri și concursuri educative pe tema traficului de persoane. Scopul activității a fost acela de a informa elevii cu privire la acest fenomen și metodele de reducere a vulnerabilității acestora. De asemenea, s-a urmărit instruirea cadrelor didactice cu privire la modul de identificare a potențialelor victime ale traficului de minori.
În același timp, polițiștii au dorit să evidențieze faptul că prin renunțarea la activități precum mersul la școală, timpul petrecut alături de familie, activități culturale, artistice, sportive, precum și alte ocupații constructive, inevitabil apar riscurile: timp petrecut cu anturaje negative, abandon școlar, activități nocive, inclusiv traficul de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

Amnistia fiscală, ultima strigare la ANAF de anulare a accesoriilor

Luni, 16 decembrie, este ultima zi în care persoanele fizice şi firmele mai pot depune cereri la Fisc pentru a beneficia de amnistia fiscală. Datornicii care plătesc datoria principală inclusiv pe 16 decembrie vor beneficia de anularea dobânzilor şi penalităţilor aferente, dacă au cerut acest lucru. Iată câţi datornici au beneficiat de OG nr. 6/2019 în Dolj.