Olt: Poliţia a făcut o campanie pentru prevenirea traficului de persoanePolițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități pe linia prevenirii traficului de persoane În contextul Zilei europene de luptă împotriva traficului de persoane, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități pe linia prevenirii traficului de persoane.

Joi, 18 octombrie, polițiștii de la prevenire au marcat Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane, desfășurând activități cu elevii Școlii Gimnaziale Alimănești, județul Olt, unde au purtat discuții interactive despre acest fenomen complex. Totodată, în cadrul activității, limbajul a fost adaptat nivelului de percepție a copiilor, aceștia fiind angrenați în jocuri și concursuri educative pe tema traficului de persoane. Scopul activității a fost acela de a informa elevii cu privire la acest fenomen și metodele de reducere a vulnerabilității acestora. De asemenea, s-a urmărit instruirea cadrelor didactice cu privire la modul de identificare a potențialelor victime ale traficului de minori.


În același timp, polițiștii au dorit să evidențieze faptul că prin renunțarea la activități precum mersul la școală, timpul petrecut alături de familie, activități culturale, artistice, sportive, precum și alte ocupații constructive, inevitabil apar riscurile: timp petrecut cu anturaje negative, abandon școlar, activități nocive, inclusiv traficul de persoane.


Comenteaza acum

Alte stiri

22 februarie 2019

Dolj: 20 de şoferi au rămas fără pemis în câteva ore

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au desfăşurat joi, 21 februarie, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate pietonilor și autovehiculelor. În urma abaterilor ...
21 februarie 2019

Scandal în curtea unui bloc din Târgu Jiu

Poliţiştii gorjeni au intervenit joi dimineaţă într-un cartier din Târgu Jiu unde a avut loc un scandal între membri unei familii. Este vorba de o tânără de 25 de ani, care, în timp ce se afla în fața unui bloc,

Sumarul ediției de sâmbătă, 23 februarie 2019

Top