5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Braconieri reținuți după ce i-au amenințat pe polițiști cu arme albe

Olt: Braconieri reținuți după ce i-au amenințat pe polițiști cu arme albe

Două persoane au fost reținute și urmează să fie prezentate Judecătoriei Slatina cu propunere de arestare preventivă după ce joi, în timpul unei acțiuni de control pe care reprezentanți ai AJVPS Olt și polițiști o desfășurau în comun, braconierii i-au amenințat pe cei veniți în control cu arme albe și acte de violență.

Joi, 7 decembrie, au fost imobilizate, identificate și conduse la audieri opt persoane, două dintre acestea, doi bărbați în vârstă de 31, respectiv 39 ani, din Osica, sat Tomeni, județul Olt, fiind reținute la finalul audierilor, urmând ca astăzi să fie prezentate Judecătoriei Slatina cu propunere de arestare preventivă pentru ultraj.
Braconierii au fost surpinși în fapt, ieri, în timpul unei acțiuni comune de control a polițiștilor și reprezentanților AJVPS. Când cei veniți în control au trecut la verificări cu ancorele, bănuind că în apă se află plase monofilament, interzise de lege, braconierii s-au opus, chemând și ajutoare. În scurt timp la fața locului au venit și alte persoane, polițiștii fiind puși în inferioritate. S-au solicitat întăriri, au venit polițiști SAS și jandarmi, iar persoanele care i-au amenințat pe polițiști cu arme albe au fost conduse la audieri.
Actele de braconaj nu sunt o noutate, în primele 10 luni ale acestui an fiind finalizate 73 dosare de cercetare penală și multe altele în lucru. Braconierii nu se tem, însă, nici de dosare și nici de amenzi, pe care arareori ajung să le plătească.
Reprezentanții AJVPS au postat pe pagina de Facebook și un film realizat ieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS