Consilierii județeni au repartizat astăzi, într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean, 6,5 milioane lei, bani necesari primăriilor pentru cheltuieli curente și de capital.

Banii vin din fondul de rezervă al Consiliului Județean Olt și vor ajunge în conturile „Subvenții primite din bugetele consiliilor locale și județene pentru acordarea unor ajutoare către unitățile administrativ-teritoriale în situații de extremă dificultate“ a 101 primării, doar două dintre acestea fiind orașe. Suma totală este de 6,5 milioane lei, cea mai mică fiind de 40.000 lei (jumătate dintre primăriile beneficiare au primit doar câte 40.000 lei), iar cea mai mare – 200.000 lei (sumă repartizată primăriilor din Drăgănești, Cârlogani, Cilieni și Oboga). 150 mii lei au primit – Colonești, Curtișoara, Strejești, 120 mii lei – Sprâncenata, câte 100 mii lei – Piatra-Olt, Baldovinești, Coteana, Dăneasa, Dobrețu, Dobrun, Fărcașele, Giuvărăști, Gostavățu, Izvoarele, Obârșia, Perieți, Verguleasa, Vișina și Vlădila. Banii vor putea fi folosiți atât pentru activitatea curentă, cât și pentru finanțarea cheltuielilor de capital, primarii plângându-se că nu au fonduri pentru co-finanțarea proiectelor.
Consiliul Județean Olt a înaintat în urmă cu mai bine de două săptămâni și un proiect de hotărâre de guvern pentru a spijini cu fonduri peste 80 de primării din Olt rămase fără bani de salarii, câteva dintre acestea având și conturile blocate, însă lista acestora continuă să fie ținută la secret de președintele CJ Olt, Marius Oprescu. Suma totală solicitată Guvernului ajunge la aproape 9 milioane lei. Președintele CJ Olt a declarat, luni, 4 decembrie 2017, că nu a primit, până acum, nicio veste de la reprezentanții Guvernului.

Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.