10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOltCât scot slătinenii din buzunar pentru mini-vacanța de Ziua Națională

Cât scot slătinenii din buzunar pentru mini-vacanța de Ziua Națională

Din ce în ce mai mulți slătineni caută încă din vară oferte și-și permit, astfel, ca de 1 Decembrie să plece din oraș, oferindu-și patru zile de relaxare.

Week-end-ul viitor va începe cu două zile mai devreme, astfel că, încă de la mijlocul săptămânii, sute de slătineni vor lua drumul stațiunilor. Agențiile de turism au vândut în acest an mai multe sejururi decât în anii precedenți, opțiunile oltenilor îndreptându-se spre destinații de munte. . „„Evadarea“ este spre zonele mai aproapiate de noi, de Slatina. Agreează Valea Oltului, unde și prețurile sunt mai accesibile, Băile Herculane și Valea Prahovei, ultima – destinație mult mai scumpă decât zonele astea aproapiate de noi. Asta în speranța că vor găsi câteva pârtii cu zăpadă, să facă botezul schiului“, a declarat Nicolae Durlă, reprezentantul unei agenții de turism din Slatina.
Mulți dintre clienți și-au cumpărat vacanțele încă de la sfârșitul verii, când hotelierii s-au gândit să le popularizeze prin intermediul agențiilor. Sunt atât oferte simple, prin care se asigură doar cazarea și servicii de masă, cât și oferte care cuprind chiar un program divers în cele trei-patru zile, o astfel de ofertă, considerată de reprezentantul agenției slătinene interesantă, fiind prezentată.
„Un sejur de 1 Decembrie – Băile Govora, la un hotel de 4 stele, trei nopți de cazare, costă undeva la 840 lei/persoană. A avut cel mai atractiv program de 1 decembrie: vizitarea mânăstirilor din nordul județului Vâlcea, se acordă și un prânz mânăstiresc specific. În cea de-a doua zi turiștii vor fi invitați la salina Ocnele mari, cu prânzul în salină, o cină festivă de Sf. Andrei, o cină tradițională de 1 Decembrie, o cină pe 2 decembrie și un acces gratuit la SPA-ul hotelului. 842 lei pare undeva un preț mare, însă chiar merită acest program destul de încărcat. Când ești invitat, urcat în autocar, și acolo te mai așteaptă și un prânz cu specific… Este altceva decât să te trezești în hotel întrebând ce ai de făcut“, spune reprezentantul agenției de turism.
Mai mult au plătit iubitorii pârtiilor de schi, pe Valea Prahovei ofertele fiind între 250-300 euro/persoană. Cu toate că și în această perioadă există oferte, oltenii nu au optat, în schimb, pentru mini-vacanțe în afara țării, însă vor pleca de Crăciun și Revelion, a mai precizat Nicolae Durlă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS