11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOltul a primit 1% din necesarul de vaccin antigripal solicitat

Oltul a primit 1% din necesarul de vaccin antigripal solicitat

Prima tranșă de vaccin antigripal a fost repartizată Direcției de Sănătate Publică Olt, anunțul fiind făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al DSP, în cadrul unei ședințe cu medicii de familie. S-au primit, însă, doar 324 doze, dintr-un necesar de 30.000.

Medicii de familie nu vor primi, în prima fază, nicio doză de vaccin antigripal, Direcției de Sănătate Olt fiindu-i repartizate doar 324 doze, în condițiile în care numărul medicilor de familie din județ depășește 340.
Conform catagrafiei realizate la începutul toamnei, necesarul de doze de vaccin pentru a se administra tuturor categoriilor la risc menționate de OMS este, în județul Olt, de 30.000 doze. Cele 324 repartizate miercuri, 25 octombrie 2017, către DSP Olt vor fi, însă, distribuite în spitale, pentru a fi administrate personalului medical din secțiile de anestezie intensivă și neonatologie. Ministerul a mai precizat ca beneficiari ai dozelor din prima tranșă și personalul de pe ambulanțe și pacienții cronici internați în spitale. Înșiruirea categoriilor beneficiare a stârnit râsul medicilor de familie, convocați, miercuri, la o ședință cu șefii DSP și CJAS, aceștia realizând că nu vor primi nicio doză, dar și că dozele repartizatre nu vor ajunge nici pentru categoriile menționate de minister. Reacția acestora a fost, însă, rapid taxată de șeful DSP Olt, Andrei Iordache, acesta făcând apel ca medicii să adopte „o atitudine mai potrivită“, în caz contrar și șefii instituțiilor prezente având reproșuri la adresa medicilor. Ședința a continuat, de altfel, cu expunerea problemelor identificate în cabinetele medicilor de familie și cu avertismente la adresa acestora.
Cât despre vaccinul antigripal, ar urma să vină și pentru medicii de familie, în două tranșe, însă după prima jumătate a lunii noiembrie. Medicii se tem că nu vor mai avea, la acel moment, cui să-l administreze, pentru un efect optim campania de vaccinare fiind necesar să înceapă la debutul sezonului rece, adică la începutul lunii octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS