11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltProtest al sindicaliștilor BNS în fața Prefecturii Olt

Protest al sindicaliștilor BNS în fața Prefecturii Olt


Aproximativ 50 de persoane, sindicaliști din cadrul Blocului Național Sindical, filiala Olt, s-au aflat în intervalul orar 15,00-16,00 în fața Prefecturii Olt, pentru a-și susține revendicările.
Sindicaliștii, care au reprezentat lucrători din transporturi, poștă și agricultură, au spus că vor stoparea inițiativei Guvernului de a trece de la angajator la angajat plata contribuțiilor către bugetul asigurărilor, considerând că nimeni nu le-a demonstrae avantajul acestei măsuri, mai mult, sunt convinși că Guvernul pregătește, astfel, un vinovat de serviciu pentru momentul în care va surveni blocarea sistemului asigurărilor, ca urmare a măsurilor controversate din ultima vreme. „Guvrenul vrea să traseze responsabiliatea către angajat, ca în cazul în care se vor produce blocaje responsabilitatea să fie a angajatului“, a declarant Ștefan Târțopan, coordonatorul acțiunii de protest.
Sindicaliștii și-au desemnat cinci reprezentanți care au depus nota de protest prefectului județului Olt. Calendarul protestelor va continua cu mitinguri în 10 orașe din țară, cu cel puțin 1.000 de sindicaliști, și, în funcție de rezultatul discuțiilor, vor fi adoptate și alte forme de protest. În județul Olt, conform liderilor acestei structure sindicale, BNS reprezintă aproximativ 15.000 angajați din mai multe ramuri economice.

O manifestaţie similară cu cea din Slatina a avut loc luni după-amiază şi la Craiova, în faţa Prefecturii Dolj. Au fost prezente câteva zeci de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS