8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Un artist plastic i-a ridicat Simonei Halep statuie

Olt: Un artist plastic i-a ridicat Simonei Halep statuie


Artistul plastic oltean Cătălin Mihalache a realizat o statuie din beton înfățițând-o pe Simona Halep, după ce tenismena a urcat pe locul I mondial.

Cătălin Mihalache, devenit cunoscut în toată țara după prestația deosebită de la „Românii au talent“, unde a câștigat premiul de originalitate în urmă cu trei ani, are, de altfel, în „portofoliu“ mai multe isprăvi de acest gen. De-a lungul timpului a realizat mai multe statui înfățișând oameni celebri, sau portrete de dimensiuni ușiașe. Casa și curtea artistului din Prooroci, comuna Milcov, județul Olt, sunt, de altfel, celebre din acest motiv. În curtea lui Cătălin Mihalache, Simona Halep are o companie selectă: Albă ca Zăpada, pitici, Smiley etc.
O statuie înfățișându-l pe Gigi Becali poate fi văzută în fața unui restaurant de pe E 574, iar alte lucrări au ajuns în colecții particulare. Cătălin Mihalache s-a lansat în anii ’90 cu lucrări de caricatură, marele caricaturist Ștefan popa Popa’, al cărui elev a fost, spunând despre el că este deosebit de talentat. Mihalache nu s-a oprit însă la caricatură și continuă să caute pe tărâm artistic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS