15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Incendii puternice lichidate de pompieri

Olt: Incendii puternice lichidate de pompieri

Pompierii din cadrul Detașamentului Slatina au intervenit ieri, 28 decembrie, în jurul orei 14.00, în comuna Pleșoiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.
La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Militarii au găsit în flăcări acoperișul casei și bunurile din interiorul acesteia. Intervenția pompierilor a durat aproximativ două ore, fiind distruse acoperișul casei pe circa 80 mp, bunurile depozitate în podul locuinței, obiecte de mobilier, materiale textile, electronice și electrocasnice. Proprietarul casei și soția acestuia au suferit atacuri de panică și au fost asistați la locul intervenției de echipajul SMURD. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este coșul de fum deteriorat.
Tot ieri, în jurul orei 23.45, pompierii din cadrul Detașamentului Caracal au intervenit, în comuna Teslui, sat Bosoteni, județul Dolj, raion de intervenție al ISU Olt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Persoana care a apelat 112 a anunțat și o victimă surprinsă de incendiu în casă.
La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la bunurile dintr-o cameră de locuit în care se aflau și circa 500 de kg de lemne de foc. Proprietarul casei, în vârstă de 91 de ani, cunoscut cu probleme locomotorii, a fost găsit decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Au ars bunurile dintr-o cameră de locuit ( textile, mobilier ) și circa 500 de kg de lemne. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este coșul de fum neizolat față de materialele combustibile.
Pe timpul deplasării către subunitate, în jurul orei 02.00, pompierii de la Detașamentul Caracal au fost solicitați să intervină la un incendiu de furaje, în comuna Dobrosloveni, sat Reșca. În sprijinul pompierilor de la Caracal au venit și salvatorii de la Garda Osica, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.
Pompierii au găsit în flăcări circa 50 de tone de furaje. Intervenția a durat aproximativ patru ore, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. Cauza probabilă a incendiului este folosirea intenționată a sursei pentru a genera incendiul.
În această dimineață, în jurul orei 06.30, pompierii de la Detașamentul Slatina și un echipaj SMURD de la Garda Osica au intervenit în comuna Brâncoveni, sat Ociogi, pentru stingerea unui incendiu de locuință.
În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la tavanul unei camere de locuit și la mobilierul din cameră. Proprietarul locuinței, în vârstă de 41 de ani, a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței, în timp ce încerca să evacueze din locuință bunurile cuprinse de incendiu înainte de sosirea pompierilor. Acesta a fost asistat de paramedicii SMURD la fața locului și a refuzat transportul la spital. Au ars tavanul camerei pe circa doi metri pătrați și obiecte de mobilier aflate în cameră. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este jarul căzut din sistemul de încălzire ( sobă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS