18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltDotări noi pentru pompierii din judeţul Olt

Dotări noi pentru pompierii din judeţul Olt

Un autocamion de intervenție și o autospecială de stingere sunt cele mai noi echipamente care au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al județului Olt. Valoarea acestora este de aproximativ 1.600.000 lei.
Cele două autospeciale au fost achiziționate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul proiectului „Răspunsul eficient salvează vieți II”.
Autospeciala de stingere are o capacitate de 5000 de litri de apă și este destinată intervențiilor pentru stingerea incendiilor și asigurarea necesarului de apă în comunitățile afectate de producerea situațiilor de urgență. Totodată, aceasta dispune și de echipamente de prim ajutor medical, iar prin caracteristicile tehnice, poate efectua misiuni în zone cu drumuri greu accesibile, în orice anotimp al anului. Autocamionul de intervenție este destinat transportului materialelor și echipamentelor specifice în scopul intervențiilor rapide, ca urmare a manifestării situațiilor de urgență generate de mai multe tipuri de risc. Acesta este dotat cu troliu, iar garda la sol ridicată îi permite deplasarea pe teren accidentat. Autocamionul va intra în dotarea Detașamentului de Pompieri Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS