11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Campanie a jandarmilor de prevenire a fraudelor electorale

Olt: Campanie a jandarmilor de prevenire a fraudelor electorale


Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au desfăşurat, astăzi, pe raza municipiului Slatina activităţi de informare a cetățenilor și de prevenire a fraudelor electorale, în contextul alegerilor parlamentare, care vor avea loc la data de 11 decembrie.

Ministerul Afacerilor Interne desfășoară o campanie de informare a cetățenilor cu privire la principalele prevederi legale referitoare la exercitarea dreptului de vot.
În cadrul campaniei au fost realizate mai multe tipuri de materiale (afișe, flyere, spoturi video-audio) și au fost alese modalități de promovare multiple pentru a atinge categorii de public-țintă cât mai diverse.

În acest sens jandarmii olteni au distribuit flyere, însoţite de recomandări utile despre procesul electoral şi informaţii cu privire la dispoziţiile legale pentru perioada campaniei electorale, cât și pentru ziua alegerilor.

Cu această ocazie, alegătorii olteni au aflat că legea interzice:
· să introduci în urnă mai multe buletine de vot decât ai dreptul;
· să votezi fără drept sau de mai multe ori;
· să oferi bani, bunuri ori alte foloase pentru a determina un alegător să voteze sau să nu voteze un candidat sau o anumită listă de candidaţi;
· să continui propaganda electorală după încheierea campaniei;
·să sfătuieşti alegătorii, în ziua votării, la sediile secţiilor de votare, să voteze sau să nu voteze un candidat sau o anumită listă de candidaţi;
· fotografierea sau filmarea buletinului de vot;
· distrugerea materialelor electorale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS