13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Simulare de incendiu la un hotel din Slatina

Olt: Simulare de incendiu la un hotel din Slatina

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt va desfășura miercuri, 19 octombrie, un exercițiu cu forțe în teren la un hotel din municipiul Slatina, pe strada Ecaterina Teodoroiu.

Conform scenariului de desfășurare, din cauza unui echipament uitat în priză, la una dintre camerele hotelului, situată la etajul doi, a izbucnit un incendiu. Din cauza materialelor combustibile aflate în cameră, incendiul s-a propagat la toate bunurile din aceasta și exista riscul de propagare și la celelalte încăperi.

Responsabilul PSI, împreună cu personalul hotelului, execută evacuarea persoanelor din clădire, localizarea incendiului și anunțarea evenimentului la Numărul Unic 112. La fața locului se deplasează trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru descarcerare. Pe timpul operațiunilor de localizare și lichidare a incendiului, la etajul trei, sunt găsite două persoane inconștiente, posibil intoxicate cu fum.

Pentru buna desfășurare a exercițiului s-a solicitat sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și Serviciului de Ambulanță Olt.

Principalele obiective ale exercițiului sunt: verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante, pregătirea psihologică a efectivelor participante pentru cunoașterea modului de comportare în cazul producerii unui incendiu, verificarea căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS