21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol

Olt: Acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol

Poliţiştii cu atribuţii pe linie de ordine publică din cadrul IPJ Olt, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Olt şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură au desfăşurat în perioada de 3 – 19 noiembrie, o acţiune, pe întreg teritoriul de competenţă al judeţului Olt.

Scopul acţiunii a fost acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, colectarea, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită, cât şi protejarea mediului înconjurător.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 18 infracţiuni (la OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura), au fost verificate 73 de societăţi comerciale, 2 amenajări piscicole, 170 de autovehicule şi 32 de ambarcaţiuni, iar 21 de persoane sunt cercetate pentru comiterea unor fapte penale la regimul piscicol. De asemenea, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale şi au fost ridicate în vederea confiscării 9 plase monofilament, 7 setci, 5 ambarcaţiuni şi 369 kg peşte.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Secţiei 6 Poliţie Rurală Găneasa, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Olt, au depistat, pe râul Olt, 4 bărbaţi, din comuna Teslui, care folosindu-se de două bărci, pescuiau ilegal, cu plase multifilament. În bărcile acestora au fost găsite 6 kg peşte speciile caras şi plătică, în stare vie, care au fost deversate în râul Olt.
Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit pentru nave şi ambarcaţiuni şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS