16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltSlatina: Strada Ionaşcu se modernizează

Slatina: Strada Ionaşcu se modernizează


Lucrările pentru modernizarea străzii Ionașcu din municipiul Slatina continuă în ritm alert. Proiectul are în vedere reabilitarea unui tronson de 1.800 metri liniari, ce presupune o suprafață a carosabilului de 12.889 mp, respectiv 5.307 mp trotuare.
În ce privește partea carosabilă, a fost frezată suprafața exterioară în grosime de 4 cm. și urmează a se turna balast stabilizat și două straturi de asfalt de 6 cm. și, respectiv, 4 cm. În ce privește trotuarele, a fost îndepărtat stratul inițial de asfalt simultan cu vechile borduri pe întregul segment de 5.307 mp. aflat în reabilitare, urmând să fie turnat beton și asfalt de 4 cm., apoi vor fi amplasate borduri mari pe 2.182 mp, respectiv borduri mici pe 2.012 mp. De asemenea, în zonă s-a intervenit și pe linia canalizării pentru remedierea vechilor probleme reprezentate de tasarea solului.
Firma constructoare și-a luat angajamentul de a finaliza lucrarea anul acesta, chiar dacă în contract este prevăzut ca proiectul să fie încheiat în primăvara anului viitor.
Valoarea întregului proiect se ridică la suma de 2.194.752 lei fără TVA. Prin realizarea acestui proiect va crește siguranța în traficul rutier și pietonal pe întreg perimetrul menționat. După finalizarea tuturor lucrărilor în zona menționată, strada Ionașcu – una dintre cele mai circulate zone periferice ale municipiului Slatina, va căpăta un aspect civilizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS