8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltSlatina: A început reabilitarea trotuarului aferent străzii Crișan

Slatina: A început reabilitarea trotuarului aferent străzii Crișan

Primăria municipiului Slatina, prin Direcția Administrarea Străzilor și Iluminat Public, a anunțat demararea lucrărilor de reabilitare a trotuarului aferent străzii Crișan, segmentul cuprins între stația PECO 1 și sensul giratoriu cu strada Cireașov, lucrările fiind planificate a începe zilele următoare. Proiectul constă în reabilitarea unei suprafețe de 1.845 metri ce vor însemna modernizarea trotuarului prin turnarea de bitum pe o lungime de 615 metri și lățime – 3 metri, acesta urmând să fie încadrat cu borduri mici pe o lungime totală de 1.230 metri.

Valoarea proiectului se ridică la suma de 154.014 de lei fără TVA, investiția urmând a fi încheiată până la finele acestui an. Trotuarul respectiv nu a mai beneficiat de lucrări de reabilitare de la amenajarea lor inițială. După finalizarea lucrărilor, strada Crișan va căpăta un aspect civilizat și în perimetrul anterior menționat, în ton cu restul orașului. Municipalitatea mai are în plan, tot anul acesta, reabilitarea și a altor trotuare din zone limitrofe ale localității, un exemplu în acest sens fiind lucrările programate a demara tot luna aceasta pentru supralărgirea străzii Drăgănești – în zona platformei industriale de la ieșirea din oraș spre Brebeni, lucrări ce vor presupune amenajări de: carosabil cu patru benzi, piste pentru bicicliști, trotuare largi până la TMK, respectiv Pirelli Tyres.

Prin realizarea acestui proiect va crește siguranța în traficul pietonal, asigurându-se funcționalitatea trotuarului într-o zonă intens circulată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS