15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiOlt şi Mehedinţi, printre judeţele cu zone de risc pentru tăieri ilegale de păduri

Olt şi Mehedinţi, printre judeţele cu zone de risc pentru tăieri ilegale de păduri

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat aviz favorabil proiectului care prevede implicarea SRI și MApN în defrișările ilegale de păduri

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat aviz favorabil proiectului PNL care prevede implicarea SRI și MapN în defrișările ilegale de păduri. PNL arată că defrișările ilgale mai mari de un hectar constituie amenințări la siguranța națională, potrivit B1TV.

Potrivit proiectului, se va considera ameninţare la siguranţa naţională şi exploatarea fără amenajament silvic a pădurilor încadrate în tipurile funcţionale T1 şi T2, notează mediafax.
În momentul de față există o alertă de cod roșu în pădurile din 27 de județe din România. Potrivit ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, aproximativ 8,8 milioane de metri cubi de lemn dispar anual din pădurile României în urma tăierilor ilegale.

Experţii de la Ministerul Mediului, împreună cu cei de la World Wide Fund for Nature (WWFN), au realizat o hartă cu zonele de risc pentru tăierile ilegale de păduri. Cele mai multe defrișări se fac în județele Dâmboviţa, Argeş, Olt, Mehedinţi, Bacău şi Maramureş, potrivit Ministerului Mediului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS