22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcţiuni de informare preventivă desfăşurate de ISU Mehedinţi în mai multe localităţi

Acţiuni de informare preventivă desfăşurate de ISU Mehedinţi în mai multe localităţi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat, vineri, un seminar privind intervenţia în cazul producerii de inundaţii şi cutremure.

Potrivit ISU Mehedinţi , activitatea a avut loc în oraşul Vânju Mare, acolo unde au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale din 12 unităţi administrativ-teritoriale: Livezile, Poroina Mare, Rogova, Pădina Mare, Corlăţel, Vânjuleţ, Devesel, Burila Mare, Jiana, Gogoşu, Bălăciţa și Vânju Mare.

Pompierii mehedinţei prezenţi în şcoli


De asemenea, în perioada 10-11 octombrie, pompierii mehedinţeni au fost prezenţi în şapte unităţi de învățământ din localităţile: Devesel, Burila Mare, Gogoşu, Rogova, Corlăţel şi Vânju Mare, unde au desfăşurat campanii de informare a elevilor în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi cutremure.

Pe timpul acţiunilor de informare a elevilor au fost distribuite pliante ce conţin reguli de comportare şi măsuri ce se impun a fi luate pe timpul inundaţiilor şi cutremurelor.

„Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure”

Activităţile desfăşurate de către ISU Mehedinţi sunt incluse în Proiectul „Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure”, derulat prin Programul Interreg – IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în care acesta este partener.


Aceasta este cea de-a treia activitate, de acest gen, organizată în cadrul acestui proiect, după ce la sfârşitul anului trecut au fost organizate două acţiuni, în municipiul Orşova şi oraşul Strehaia, urmând ca până la sfârşitul anului să mai fie desfăşurate alte trei activităţi în localităţile: Ponoare, Cujmir şi Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS