13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Acasă Eveniment Asistentă de la spitalul din Severin, filmată țipând la o pacientă care plângea de durere: Vrei să te omor eu?

Asistentă de la spitalul din Severin, filmată țipând la o pacientă care plângea de durere: Vrei să te omor eu?

0
Asistentă de la spitalul din Severin, filmată țipând la o pacientă care plângea de durere: Vrei să te omor eu?

​​Scene halucinante au fost filmate de un aparținător la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin. În imagini se vede cum o asistentă țipă la o pacientă întinsă pe pat, care plângea de durere. „Vrei să te omor eu? Ce vrei să-ți fac?”, îi spune asistenta, potrivit ziaruldemehedinti.ro. Pe filmare se poate vedea cum asistenta are o ieșire nervoasă când mama tinerei se duce să îi spună că aceasta plânge de durere și o roagă pe asistentă să vină să facă ceva. Asistenta o amenință pe mama pacientei că o va da afară din spital „cu gardenii”.

„Dar faceți ceva, vă rog frumos! Veniți că urlă acolo, plânge!” , îi spune mama fetei asistentei.

Replica asistentei este: „O să vă rog în secunda următoare să părăsiți spitalul! Chem gardienii! Agitați toți bolnavii!”

„Dacă nu te potolești, o să chem medicul, o să te ducă în terapie!” , i se adresează asistenta, țipând, tinerei paciente care plânge de durere în pat.

„Să faceți ce trebuie” , răspunde mama fetei.

Asistenta continuă să țipe la tânăra pacientă: „Alte calmante nu mai am ce să-ți fac, copilule, înțelegi? Vrei să te omor eu? Ce vrei să-ți fac?”

„S-o bateți. Uitați-vă cum plânge! Uitați ce face, că nu face nimic. Deci asta, atâta puteți să îmi spuneți, că mă dați afară cu gardienii?” , răspunde mama fetei, plângând și ea.

Imaginile cu asistenta au ajuns la Sorina Pintea: Acesta nu este un test, din păcate

Imaginile au fost publicate de presa locală și au ajuns, vineri dimineață, și la ministrul Sănătății, Sorina Pintea: „Acesta nu este un test, din păcate (referire la campania cu pacienți sub acoperire – n.red.) Ceea ce mi-ați arătat dumneavoastră e o situație reală care a fost sesizată și sunt convinsă că cei care urmăresc acest caz, adică Direcția de Sănătate Publică Județeană, va lua niște măsuri, pentru că are competențe pe verificarea actului medical”, a declarat Sorina Pintea, pentru Digi 24.

„Pacientul misterios nu este trimis în spital doar să verifice dacă se ia șpagă, așa cum fals s-a spus, ci pentru a verifica modul de comportament al personalului medical, respectarea regulilor, procedurilor, protocoalelor, tot ce ține de un act medical de calitate”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Incidentul a avut loc în urmă cu două nopţi. Fata de 16 ani, internată în spitalul din Drobeta Turnu Severin pentru un consult de ortopedie pediatrică, avea dureri, iar mama ei a solicitat în repetate rânduri ajutor de la asistentă.

Spitalul a pornit o anchetă internă, după apariția imaginilor în presă.