Acasă Actualitate Instanţa a decis: primărița suspendată a Sibiului, Astrid Fodor, poate reveni în...

Instanţa a decis: primărița suspendată a Sibiului, Astrid Fodor, poate reveni în funcție

-

Astrid Fodor, fostul primar al municipiului Sibiu, poate reveni de astăzi, în funcţie. Tribunalului din Sibiu a luat această decizie, transmite Agerpres. Instanţa a decis suspendarea ordinului emis de prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, prin care Astrid Fodor a fost suspendată din funcţie.

Primarul Sibiului a fost suspendat din funcţie de către prefectul Adela Muntean. Acest lucru s-a făcut în baza sentinţei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care confirmă starea de incompatibilitate constatată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Astrid Fodor a fost găsită în stare de incompatibilitate

ANI a decis, în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012-2014. Aceasta ar fi ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru al consiliilor de administraţie în două instituţii de învăţământ din oraş. Este vorba despre Colegiul German „Samuel von Brukenthal” şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat de mai multe ori că la momentul în care a făcut parte din acele consilii de administraţie avea şi calitatea de consilier local. Iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să deţină calitatea de membru neremunerat în consiliile de administraţie respective.

Viceprimarul i-a luat locul

Astrid a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016. ANI a atacat cu recurs hotărârea de la Alba. Iar Înalta Curte a emis, în luna mai, decizia de admitere a recursului ANI. Apoi a recurs la trimiterea motivaţiei către părţile în proces şi Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu.

Viceprimarul municipiului Sibiu, Corina Bokor (FDGR), fusese aleasă vineri, 5 iulie, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, primar interimar. Acum, Astrid Fodor se va întoarce în funcţia de primar, iar Corina Bokor rămâne viceprimar.

Astrid Fodor a fost aleasă primar al Sibiului din partea Forumului Democrat al Germanilor după ce Iohannis a devenit președinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

Măsurile antiepidemice ar putea fi prelungite în Franţa

Administraţia Emmanuel Macron intenţionează să prelungească dincolo de data de 15 aprilie restricţiile privind deplasările impuse pentru încetinirea răspândirii coronavirusului, afirmă surse...

Craiovenii, buluc la piaţă

Pandemia de COVID-19 nu prea îi sperie pe craioveni din moment ce dau buluc în pieţele oraşului să se aprovizioneze. Cumpărăturile zilnice...