8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Campanie de informare privind intervenţia în cazul producerii de inundaţii şi cutremure

Mehedinţi: Campanie de informare privind intervenţia în cazul producerii de inundaţii şi cutremure

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat, astăzi, un seminar în ceea ce priveşte intervenţia în cazul producerii de inundaţii şi cutremure.
Activitatea a avut loc în municipiul Orşova, acolo unde au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale din municipiul Orşova şi localităţile Eşelniţa, Dubova, Sviniţa, Podeni, Cireşu şi Iloviţa.
Tot astăzi, au fost desfăşurate, în şase unităţi de învăţământ din municipiul Orşova şi localităţile învecinate, campanii de informare a elevilor în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi cutremure.
Pe timpul acţiunilor de informare, desfăşurate de cadrele ISU Mehedinţi în şcolile din localităţile Bahna, Iloviţa, Dubova, Eşelniţa şi Petru Dumitriu din municipiul Orşova, au fost distribuite elevilor pliante şi broşuri ce conţin reguli de comportare şi măsuri ce se impun a fi luate pe timpul inundaţiilor şi cutremurelor.
Activităţile desfăşurate de către ISU Mehedinţi sunt incluse în Proiectul „Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure”, derulat prin Programul Interreg – IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în care acesta este partener.
Aceasta este prima activitate de acest gen organizată în cadrul acestui proiect, urmând ca până la sfârşitul anului să fie desfăşurate alte trei activităţi în localităţile Dr.Tr.Severin, Strehaia şi Vânju Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS