12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInvestiție de peste 90 de milioane de lei în rețeaua electrică din Târgu Jiu

Investiție de peste 90 de milioane de lei în rețeaua electrică din Târgu Jiu

Distributie Energie Oltenia anunță o investiție de peste 90 de milioane de lei în rețeaua electrică din Târgu Jiu.

Se are în vedere un proiect tehnic și lucrări pentru creșterea eficienței energetice și a gradului de siguranță în exploatarea rețelei de distribuție din municipiul Târgu Jiu prin modernizarea, trecerea instalațiilor și echipamentelor ce funcționează la tensiunea de 6 kV la o tensiune superioară de 20 kV și integrarea acestor echipamente în sistemul SCADA.

În momentul de față este în derulare o procedură competitivă de negociere în vederea identificării a trei companii care să asigure proiectarea și execuția propriu-zisă a lucrărilor de modernizare a rețelelor electrice de pe raza municipiului Târgu Jiu. Până la finalul lunii martie ar trebui să fie definitivată procedura respectivă. Compania de distribuție are în vedere execuția de stații electrice de transformare, realizarea de instalații de tensiune medie și de joasă tensiune.

Finanțare din fonduri europene

Pentru modernizarea rețelelor electrice din municipiul Târgu Jiu va fi folosită o finanțare din fonduri europene, respectiv Programul Fondului pentru Modernizare.

„Valoarea estimată a fost calculată ținând cont de tipurile de lucrări solicitate, conform Devizului General elaborat de proiectant la faza PT, luându-se în calcul doar anumite capitole ale acestuia, după cum urmează:

  • Capitol 1.3: Amenajări pentru protecția mediului și aducerea terenului la starea inițială – 1.002.678,37 lei fără TVA
  • Capitol 3.5.6.2. Detalii de execuție (lucrări de inginerie) – 159.538,00 lei fără TVA
  • Capitol 4: Cheltuieli pentru investiția de bază – 87.854.320,54 lei fără TVA
  • Capitol 5.1: Organizarea de șantier – 789.651,64 lei fără TVA
  • Capitol 6.1: Pregătirea personalului în exploatare – 70.000,00 lei fără TVA
  • Capitol 6.2: Probe tehnologice și teste – 212.890,25 lei fără TVA”, conform companiei de Distribuție Oltenia. Lucrările vor trebui să fie finalizate în 27 de luni.

Citește și: Lucrări de decolmatare a râului Motru în comuna Padeș

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS