13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaTârgu Jiu: Meșteșuguri și carnaval de Halloween la Biblioteca Județeană

Târgu Jiu: Meșteșuguri și carnaval de Halloween la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj organizează pe 31 noiembrie, începând cu ora 17.00, Carnavalul Halloweenului.

Acesta va debuta cu cel mai înspăimântător costum care va fi vedeta serii, unde copiii își vor da frâu liber imaginației. Tinerii vor petrece împreună o seară de magie și mister prin decorarea de dovleci și atelierele de creație. Tot marți, însă, de la ora 14.00, la Biblioteca Județeană „Christian Tell”, va debuta proiectul, „Util și mereu la modă”. Atelierele sunt dedicate meșteșugului și artei tradiționale.

„Prin această șezătoare, ne-am propus să reînviem ocupațiile specifice româncelor din cele mai vechi timpuri și să transmitem din generație în generație arta cusăturilor manuale. Motivația de a organiza o astfel de activitate este cu atât mai mare cu cât cămașa cu altiță, cel mai frumos element vestimentar al costumului popular românesc, face parte din patrimoniul UNESCO.

Vă așteptăm într-o atmosferă de sărbătoare alături de seniorii bibliotecii, la MansArta, pentru a ne petrece timpul într-un mod relaxat, “util și mereu la modă”!”, spun reprezentanții Bibliotecii Județene Gorj.

Citeşte şi: Tânăr anchetat pentru că a distrus geamul unei săli de jocuri de noroc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS