34.6 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de angajați ai CEO rămân fără tichetele de masă și de vacanță

Sute de angajați ai CEO rămân fără tichetele de masă și de vacanță

Sute de salariați din Complexul Energetic Oltenia (CEO) vor rămâne fără beneficii, ca urmare a salariilor mari pe care le încasează.

Este vorba în special de personalul cu funcții de conducere și de cei care au venituri peste 8.000 de lei net. De anul viitor se pregătește eliminarea tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță pentru bugetarii care beneficiază de un salariu net de 8.000 de lei.

„La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie să crească la 40 de lei. Salariații cu venituri mai mari de 8.000 de lei nu vor mai beneficia de această măsură. Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri de peste 8.000 de lei net”, a declarat săptămâna aceasta premierul Marcel Ciolacu. Complexul Energetic Oltenia este o companie deținută în procent de 77% de către stat prin Ministerul Energiei. Are în prezent 9.700 de salariați, fiind cel mai mare angajator din Oltenia.

Companie cu probleme economice

De precizat că administrația Complexului Energetic Oltenia continuă în această distribuirea cotelor de cărbune pentru încălzirea de iarnă. Și în luna septembrie sunt salariați din CEO programați să ridice cărbunele. Complexul Energetic Oltenia acordă în baza unor cereri prealabile o cantitate de 10 tone de lignit.

Cărbunele poate fi folosit numai pentru încălzirea de iarnă. Nu este permisă comercializarea cărbunelui primit de angajați. Aceștia plătesc prețul de producție pentru fiecare tonă și nu prețul aplicat terților. Nu se știe ce bonusuri vor mai rămâne la Complexul Energetic Oltenia pentru salariați. De anul viitor, va fi negociat un nou Contract Colectiv de Muncă.

Compania are probleme economice, ca urmare a implementării unui Plan de restructurare și decarbonare. În primul rând, până la finalul acestui an la CEO vor trebui să mai rămâne doar 7.700 de angajați în loc de 9.700. Nu se știe cum vor pleca din companie aproape 2.000 de salariați în următoarele 3 luni. Complexul Energetic Oltenia nu are nici măcar bugetul pe 2023 aprobat de către Guvern, deși s-a ajuns în luna a noua a anului.

Citește și: Ziua Mondială a Geologiei, sărbătorită la Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS