14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTransportul de persoane în Gorj costă 20 de milioane de euro

Transportul de persoane în Gorj costă 20 de milioane de euro

Consiliul Județean Gorj pregătește delegarea gestiunii serviciului public de transport persoane, prin curse regulate, în județul Gorj.

Contractul este împărțit în 9 loturi și va fi atribuit prin licitație deschisă în data de 17 octombrie. Bugetul stabilit este de 109.196.820 lei. Consiliul Județean își propune delegarea sarcinilor şi responsabilităţilor către operatori economici cu privire la prestarea propriu-zisă a serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate pe raza administrativ-teritorială a județului Gorj, inclusiv dreptul şi obligaţia de a administra şi de a exploata infrastructura de transport aferentă serviciului.

Serviciul public de transport județean prin curse regulate la nivelul judeţului Gorj face parte din sfera serviciilor comunitare de utilitate publică și cuprinde totalitatea acțiunilor și activităților de utilitate publică și de interes economic și social general desfășurate la nivelul unităţii administrativ-teritoriale judeţul Gorj, sub controlul, conducerea sau coordonarea Consiliului Judeţean Gorj, în scopul asigurării serviciului public de transport județean de persoane.

Peste 2.200 de kilometri de drumuri naționale, județene și comunale

Transportul public de călători între diferitele localități ale județului Gorj se realizează pe rețeaua de drumuri naționale, județene și comunale. Lungimea totală a rețelei rutiere a județului Gorj este de 2.231 kilometri, din care:

– 383 kilometri drumuri naționale,

– 837 kilometri drumuri județene,

– 1.011 kilometri drumuri comunale.

Serviciul public de transport județean de persoane prin curse regulate, cu autobuze, se realizează prin contracte de delegare a gestiunii, pe baza licențelor de traseu. În acest sens, este necesară încheierea contractului sau a contractelor de delegare a gestiunii serviciului public de transport persoane în judeţul Gorj. Delegarea gestiunii se va face pentru 120 de luni.

Citește și: Elevul acuzat de crima din Grădina Botanică, judecat pentru omor calificat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS