10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSJU Târgu Jiu, dotat cu echipamente de mare capacitate pentru sterilizarea instrumentarului medical

SJU Târgu Jiu, dotat cu echipamente de mare capacitate pentru sterilizarea instrumentarului medical


Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Târgu Jiu va beneficia de echipamente de mare capacitate pentru sterilizarea instrumentarului medical. În curând, va fi dotat cu trei mașini de spălat instrumentar medical.

Este însă nevoie de o rețea separată pentru alimentarea cu energie electrică a echipamentelor respective. Acestea au fost deja achiziționate și mai trebuie doar să fie montate și legate la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Rețeaua electrică va trebui să fie gata până la jumătatea lunii iunie. Cele trei spălătoare de mare capacitate vor deservi blocul operator de la Spitalul din strada Tudor Vladimirescu.

Blocul operator existent este situat la etajul l, ll și lll (aripa nouă) a Spitalului Județean de Urgență, clădirea din strada Tudor Vladimirescu. Sălile de operații sunt dispuse pe etaje, pentru fiecare secție în parte, cu circuite separate (septic și aseptic). Fiecare sală de operație este dotată cu o cameră pentru preanestezie și cu o cameră pentru spălătoare cu apă sterilă.

E nevoie de o rețea nouă

Alimentarea cu energie electrică a spitalului se face din rețeaua exterioară a orașului prin două puncte diferite. Spitalul este dotat cu o stație de transformare cu două transformatoare de 400 KVA fiecare. Un transformator este în funcțiune, iar celălalt transformator, care este nou, va fi pus sub tensiune în cel mai scurt timp.

„La sfârșitul anului 2022 au fost achiziționate trei mașini de spălat instrumentarul din cadrul blocului operator de la Spitalul din strada Tudor Vladimirescu. Împreună au un consum de circa 60 kw. Este necesară realizarea unui proiect tehnic pentru rețeaua electrică pentru a alimenta aceste mașini de spălat instrumentar. Prin montarea acestor mașini de spălat instrumentarul, se are în vedere respectarea normelor privind calitatea actului medical în sălile de operații”, conform SJU din Târgu Jiu.

Citește și: O tânără de 17 ani a găsit un portofel și l-a predat polițiștilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS