22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDificultăți în realizarea stocurilor de cărbune la CEO

Dificultăți în realizarea stocurilor de cărbune la CEO

Complexul Energetic Oltenia (CEO) se confruntă cu dificultăți în realizarea stocurilor de cărbune. Compania energetică este obligată să constituie stocuri de cărbune pentru perioada de iarnă. În fapt, cărbunele trebuie să fie asigurat în anumite cantități până la finalul lunii octombrie în fiecare an, în urma unor decizii guvernamentale, la decizia Ministerului Energiei.

Pentru a nu exista sincope în aprovizionarea cu combustibil an de an companiile energetice sunt obligate să constituie stocuri de siguranță pentru perioada de iarnă. Astfel, se va putea face față cel puțin teoretic la o cerere mai mare de energie care poate să apară în perioadele din sezonul rece în care se înregistrează temperaturi extreme. Trebui să fie constituite stocuri de cărbune, apă, păcură, gaze naturale și alte tipuri de combustibil.

Circa un milion de tone de cărbune pentru CEO

Complexul Energetic Oltenia este cel mai mare producător de energie electrică pe bază de cărbune din țară. Produce și livrează 90% din energia pe bază de cărbune de la nivel național. Prin urmare, are de realizat până la 1 noiembrie cele mai mari stocuri de cărbune din țară. Potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia, compania va fi obligată să dețină în depozite o cantitate de aproximativ un milion de tone de lignit până la finalul lunii octombrie.

Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că își dorește ca peste ținta stabilită de Guvern să existe un plus de 100.000 de tone de cărbune. Prioritate au depozitele existente la nivelul sucursalelor electrocentrale din Gorj și Dolj, însă vor fi utilizate și depozitele de la subunitățile miniere din Gorj și Mehedinți. De o lună și jumătate CEO nu se poate baza pe Cariera Minieră Roșia, care are Acordul de Mediu suspendat de Tribunalul București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS