20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevii cu medii mari la Bacalaureat, invitați la Turneul Internațional Stradivarius

Elevii cu medii mari la Bacalaureat, invitați la Turneul Internațional Stradivarius

Elevii din Gorj cu medii mari la Bacalaureat sunt invitați la Turneul Internațional Stradivarius, susținut de violonistul Alexandru Tomescu.

Astfel, pe 10 iulie, publicului iubitor de muzică clasică, va putea participa la concertul susținut de violonistul Alexandru Tomescu, pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, alături de Dragoș Ilie la chitară clasică, în Parcul Coloanei fără Sfârșit din Târgu Jiu. Ajuns la ediția a XV-a, Turneul Internațional Stradivarius din acest an este „PAGANINI MAGIC” și se desfășoară în perioada 26 iunie-16 iulie 2022.

Este un turneu dedicat marelui muzician Niccolo Paganini, considerat, pe lângă „cel mai virtuos violonist” și un virtuos la chitară, care a scris multe sonate și concerte inedite. Nemulțumit, a început să scrie sonate pentru vioară și chitară, triouri și cvartete împreună cu instrumente cu coarde, a scris pentru chitara cu șase coarde, care la acel moment o înlocuia pe cea „spaniolă” cu cinci coruri (patru corzi duble și una singură în partea superioară numită cantino), iar acest lucru explică flerul său în pizzicato-ul crepitant de la vioară.

100 de invitații

Pentru a rasplăti eforturile depuse de proaspeții absolvenți ai examenului de Bacalaureat, Clubul Rotary ofera 100 de invitații VIP, fiecare pentru două persoane, primilor 100 de elevi cu mediile cele mai mari de absolvire. „Rugăm absolvenții care au reușit să ocupe o poziție de top la acest examen să ne contacteze la adresa [email protected] pentru a intra în posesia invitației. Seara de 10 iulie va aduce magia în Parcul Coloanei fără Sfârșit.

Alexandru Tomescu și Dragos Ilie vor oferi un spectacol extraordinar PAGANINI MAGIC, iar absolvenții vor primi, la rândul lor, energia necesară pentru examenele viitoare. Vă așteptăm la un eveniment unic, PAGANINI MAGIC, pe 10 iulie 2022”, conform lui Ștefan Ghimiși, organizator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS