24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO mașină urcă zilnic pe Transalpina să strângă gunoiul

O mașină urcă zilnic pe Transalpina să strângă gunoiul

Redeschiderea celei mai înalte șosele din țară a reactivat serviciul de strângere a gunoiului de pe marginea Transalpinei.

Pentru ca peisajele să nu fie întregite de resturi, peturi sau alte tipuri de deșeuri, Secția Târgu Jiu a Drumurilor Naționale are pregătită o dubiță care să verifice în fiecare zi starea șoselei pe tronsonul administrat de județul Gorj. Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, un număr mare de conducători auto și de turiști înseamnă din păcate o cantitate mai mare de gunoi pe Transalpina sau în vecinătatea drumului.

Resturile sunt abandonate peste tot, în ciuda apelurilor la curățenie pe care le tot lansează periodic autoritățile și chiar cabanierii. În stațiunea turistică Rânca sunt chiar și pubele în diferite puncte în care sau lângă care poate fi lăsat gunoiul. Nu tot timpul se întâmplă acest lucru. Prin urmare, drumarii fac destul de des curse pentru a colecta deșeurile de pe cea mai înaltă șosea din România.

Pahare de cafea, sticle de plastic, pamperși, ambalaje

Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a declarat că echipa de la curățenie ridică tot felul de resturi lăsate în urmă de turiștii care nu respectă mediul.

„Din păcate, aceasta este situația. Nu este una plăcută, dar sunt carențe la capitolul civilizație pentru o parte a cetățenilor. Zilnic avem o mașină care urcă pe Transalpina să strângă gunoiul. Găsesc de toate. Pahare de cafea, sticle de plastic, pamperși, ambalaje și multe altele. Transmitem încă o dată un apel ca gunoiul să fie strâns într-un sac sau o pungă și lăsat la o pubelă și nicidecum aruncat la întâmplare. Să ne gândim că noi, când am ajuns pe Transalpina și am oprit să admirăm peisajul și să ne facem poze acolo, nu ne-ar plăcea să vedem gunoi în asemenea locuri.

Practic, trebuie să ne gândim că dacă lăsăm gunoiul pe munte și nu îl ridică nimeni se va aduna foarte mult și nu va mai fi o zonă turistică, ci un depozit de gunoi în aer liber și pe o suprafață mare. Astfel de igienizări facem și pe alte drumuri naționale. Pe Transalpina sunt printre cele mai frumoase peisaje din țară. E bine să rămână așa”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS