25.6 C
Craiova
sâmbătă, 13 august, 2022
Știri de ultima orăLocalGorjDescinderi ale poliției la balastierele din județul Gorj

Descinderi ale poliției la balastierele din județul Gorj

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Gorj, cu sprijinul de specialitate al comisarilor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și al inspectorilor din cadrul Administrației Naționale “Apele Române” Banat și Olt, au efectuat în ultimele două zile verificări in baza unui plan de acțiune la mai multe puncte de lucru aparținând unor societăți ce au ca obiect de activitate exploatarea și prelucrarea agregatelor minerale.

Cu ocazia efectuării verificărilor, au fost identificate utilaje aparținând unei societăți comerciale, în timp ce exploatau, fără drept, agregate minerale din terasă, pe o suprafață de aproximativ 98.000 mp, precum și din albia râului Motru. A fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de executarea de activități miniere fără permis sau licență.

Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 220.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, OUG 195/2005- Protecția Mediului, Legii 107/1996 ce reglementează legea apelor și HG 856/2002 referitoare la evidența gestiunii deșeurilor și pentru aprobarea listei privind deșeurile, inclusiv deșeurile periculoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS